× Search

COVID-19 nieuws voor de lagere school

Mededeling

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 52

Beste ouders, leerlingen en opvoeders,

Gisteren heeft de nationale veiligheidsraad een aantal maatregelen versoepeld.

Via dit bericht laten wij u weten dat wij op school de maatregelen NIET aanpassen.  Alle huidige maatregelen blijven dus van kracht.

Wat de quarantaine betreft bij (mogelijke) besmettingen, blijven wij het advies van de CLB-arts volgen.

Met vriendelijke groeten,

Team Berkenbeek.

Busvervoer !

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 126

Beste ouders, opvoeders,

Vanaf maandag rijden onze bussen hun nieuwe toeren!

De leerlingen van de lagere  en secundaire school zitten terug gemengd op de bus , wat maakt dat de toeren terug ingekort werden.

Bij deze de afspraken toch even  op een rijtje :

 • tijdig aan op- en afstapplaats staan (voor leerlingen lagere school : met toezicht)
 • alle leerlingen mogen op de bus (code geel) 
 • de leerlingen secundair dragen verplicht een mondmasker / leerlingen van de lagere school zijn dit NIET verplicht
 • de  leerlingen stappen op langs de midden - of achterdeur 
 • alle hygiënische condities zijn in orde ( busjuf en chauffeur dragen een mondmasker,  de bus wordt goed gereinigd, handgel  en mondmaskers zijn aanwezig)

Bij deze willen we toch even alle collega's danken die hard gewerkt hebben om- in deze korte tijd- dit werk weer te klaren!

We hopen dat we nu goed 'vertrokken' zijn voor de rest van dit schooljaar!

Team Berkenbeek

Busvervoer

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 170

Ook wij vernamen vandaag - in de media - dat het busvervoer terecht wordt aangepast owv te lange toeren ...

Lagere school- en secundaire leerlingen mogen weer samen op de bus!

Dat dit een makkelijke uitspraak is, die in de praktijk heel wat werk met zich meebrengt, hoeven we jullie niet te vertellen.

We hopen dit zo spoedig mogelijk in orde te kunnen brengen en zetten hiervoor een hele 'cel' aan het werk.... met als doel : betere vervoersomstandigheden voor onze leerlingen!

Hopelijk geven jullie ons de nodige tijd en krijgen we begrip voor de moeilijke situatie waarin we steeds geplaatst worden.

We hopen dat deze nieuwe regeling  snel in voege kan gaan, maar dit zal echter NIET  as maandag zijn. We hopen dat jullie ons de nodige tijd geven alle aanpassingen goed door te voeren. Volgende week blijven de toeren zoals nu. We bellen jullie allen zo snel mogelijk op  met de nieuwe opstap- en afstaptijden. We doen ons best om op maandag 14 september ( conferentie , dus vrijaf , voor de lagere school)  te starten.

Gelieve ons niet te bellen voor informatie ...we gaan jullie vraag helaas niet kunnen beantwoorden voor alles 'af' is.

Hopelijk kunnen we rekenen op jullie begrip, vertrouwen  en geduld,...

Busregeling schooljaar 2020-2021

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 140

Beste ouders,

We beseffen op school heel goed dat de nieuwe regeling, waarbij de leerlingen van de lagere en secundaire scholen op aparte bussen zitten wegens Corona, voor heel wat vragen en problemen zorgt.

We werken heel hard om al jullie vragen te beantwoorden en, indien wij er zelf iets aan kunnen doen, een oplossing te vinden.  Vaak ligt de sleutel tot een oplossing bij de Lijn.  Het spreekt voor zich dat we ook met hen in gesprek blijven gaan.

We beseffen dat sommige telefoons en vragen nog niet beantwoord werden.  Wij danken jullie alvast voor het begrip om ons voldoende tijd te gunnen om dit aan te pakken.  We hopen in de komende dagen op de meeste vragen een antwoord te kunnen geven.

Morgen starten we dus met de uren die u heeft doorgekregen.  Indien uw kind nog niet meerijdt, gelieve de busbegeleid(st)er te verwittigen.

Met vriendelijke groeten,

Team Berkenbeek.

Mededeling

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 450

Beste leerlingen en ouders en/of opvoeders,

Het einde van de vakantie is in zicht ... stilaan nadert 1 september.

Wij zijn alvast bezig met de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. We zijn erg blij te kunnen melden dat we starten in code GEEL . Dwz dat we alle leerlingen, alle dagen op school kunnen verwelkomen!

Dat het schooljaar 'gewoon' zoals anders zal zijn ... dat kan niet! We blijven strikt alle veiligheidsnormen en hygiënische voorschriften naleven.  Dit alles zal van eenieder veel flexibiliteit en discipline vergen . We vragen dit van onze leerkrachten ... en ook van jullie.

Een aantal zaken zijn nog onduidelijk, heel wat is er duidelijk.

Wat kunnen we al zeggen:

VERVOER:

 • alle leerlingen mogen op de bus (bij code geel)
 • de leerlingen van de lagere school  en secundaire school zitten op aparte bussen - dwz : andere toeren, andere begeleiding, andere tijden,...
 • mondmasker is verplicht ( voor lagere school : enkel bij op- en afstappen ter bescherming van de chauffeur)
 • van zodra we zelf meer zicht hebben op de tijden , zal de busjuf (donderdag of vrijdag) telefonisch contact met u opnemen om dit te melden. Bij problemen, kan u maandag (tussen 9 en 12u) naar de school bellen. (03/669.68.19 - Karen Beyers )
 • De Lijn maakt de toeren op ... de school heeft hierin weinig inspraak. We vragen hiervoor begrip.

AFZETTEN EN AFHALEN:

 • afzetten : je doet dit best op de park & ride - strook : afzetten en doorgaan.
 • ophalen : parkeren ter hoogte van het gebouw waarin uw kind les heeft . Het dragen van een mondmasker is verplicht. Niet blijven treuzelen.
 • Ouders betreden zo min mogelijk de school.
 • Op de parking moet er afstand gehouden worden (tussen de ouders onderling - tussen ouders en leerkracht)

KENNISMAKINGSAVOND  (donderdag van 17.30u tot 19u  voor de lagere school / vanaf 19 u voor het secundair)

De afspraken voor de lagere school: 

RSS
12345

ACTIVITEITENKALENDER

BELANGRIJK: i.v.m. COVID-19 werden al onze activiteiten herbekeken. Ze zullen er dus anders uitzien dan andere jaren maar we zorgen er in elk geval voor dat ze volledig COVID-19 veilig zijn! We brengen jullie tijdig op de hoogte van eventuele veranderingen in de kalender.

DEEL JE VERHAAL OP

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.