× Search

Leerlingen OVA (onderbouw) brengen een bezoek aan Klina

Projectuitstap 'Help!'

Paul Tondeleir 0 1188

Maandag 27 november gingen met met de onderbouw van OVa naar het AZ Klina in Brasschaat. We gingen op projectuitstap omdat we werken rond het project 'help!'.
We hebben daar veel geleerd en gezien! De mevrouw gaf goede uitleg met een bijhorende presentatie met veel foto's. Ze liet ons röntgenfoto's zien en gaf een leerling zelfs een gipsverband. Na een korte pauze en een drankje kregen we een rondleiding in het ziekenhuis. We moesten wel stil zijn onderweg én altijd met twee naast elkaar aan de kant wandelen in de gang. Dit om steeds ruimte te geven aan de patiënten, personeel en dergelijke. We zijn op veel afdelingen geweest zoals op de neonatologie en de spoed. We passeerden ook vaak naambordjes met moeilijke namen die vaak eindigden op -logie. Op het einde van de toer moesten we terug naar beneden met de lift. De groep splitste zich op in twee aangezien we niet met zijn allen konden in één lift. Die groep in de lift kon nog met een straf verhaal thuis komen. Ze zaten ongeveer tien minuutjes vast én dat zelfs in een nieuwe lift! Het personeel heeft ons snel kunnen bevrijden en gerust stellen. Het was nog maar de eerste keer dat die lift vast heeft gezeten. Straf!
Ondanks het spectaculaire einde kregen we nog een drankje en een koek en keerden we terug richting school met een hele hoop informatie.

Foto's kan je bekijken via deze link: http://busoberkenbeek.zenfolio.com/p761127698

Toekomstkamp

Leerlingen van OV2 trokken naar Westmalle

Paul Tondeleir 0 1256

 

We trokken met de oudste leerlingen van OV2 naar Westmalle om ze onder te dompelen in een infobad rond alles wat er op je afkomt als je gaat werken of er aan denkt om alleen te gaan wonen.

Met een intakegesprek, een attitude- en budgetspel kwamen we heel veel te weten, dus was er ook nood om af en toe wat stoom af te blazen. We deden dan ook tussen alle leermomenten wat teamspellen, soms raakten we daarmee energie kwijt, soms was het eerder nodig om je energie te doseren en samen te werken. Maar altijd waren het leuke activiteiten waar iedereen graag aan deelnam.

Er moest natuurlijk ook gegeten worden, 2b had lekkere spaghettisaus gemaakt, de juffen zorgden voor een koekje/fruitje tussendoor en alle leerkrachten dekten ’s morgens de ontbijttafel.

Bekijk zeker onze leuke foto’s eens via deze link http://busoberkenbeek.zenfolio.com/p794499962

Spring er eens uit dag 2017

Paul Tondeleir 0 1315

Vrijdag 22 september 2017

Eindelijk is het zover we kunnen ons nieuwe schooljaar echt starten nu met onze ‘SPRING- ER- EENS- UIT- DAG!’ we hadden omwille van weersomstandigheden deze dag wat uitgesteld.

Deze ochtend verzamelden we allemaal op onze heuvel op het balplein. De schoolband ‘AMAI’ stond ons al op te wachten. Mr Erwin werd tijdens zijn openingswoordje gestoord door een bezoekster. Suzy Swipe. Zij kwam uit de grote stad en was hier op bezoek in Berkenbeek. Enkel beviel al dat groen haar niet zo, moeilijk lopen met hakken, alles had een geurtje...nee de boerenbuiten was niets voor haar. Plots kwam er iemand uit het bos gewandeld. Het was Bettie Bos die haar ochtendwandeling aan het maken was. Zij speelt heel graag buiten, houdt van de spelen ,werken in de natuur,.... Al snel kon Bettie Suzy overhalen om een beetje meer te genieten van de natuur. Ze werden goede vriendinnen...samen zongen we vrolijke vrienden. Na dit liedje kregen we onverwacht bezoek van de minister van Groen. Zij had horen zeggen dat ons jaarthema over natuur en groen zou gaan....’Berkenbeek NATUURlijk ‘ kon zei wel smaken. De minister vertelde hoe belangrijk Groen en natuur wel is.... “ jaja groen moet je doen” zei ze altijd maar. Samen met de minister, Betty en Suzy zongen we nog enkele passende liedjes. Tot slot gingen we allemaal nog op de foto....en zo was onze spring-er-eens-uit-dag van start gegaan. Heel wat leuke activiteiten stonden onze leerlingen te wachten: blote voeten pad, bomen klimmen, spelletjes, picknick buiten, kabouters zoeken, wandelen,....kortom genieten van de natuur op heel wat verschillenden manieren. Ik ben er zeker van dat dit een goede voorbode is voor de rest van het schooljaar...

RSS
123456

ACTIVITEITENKALENDER

BELANGRIJK: i.v.m. COVID-19 werden al onze activiteiten herbekeken. Ze zullen er dus anders uitzien dan andere jaren maar we zorgen er in elk geval voor dat ze volledig COVID-19 veilig zijn! We brengen jullie tijdig op de hoogte van eventuele veranderingen in de kalender.

DEEL JE VERHAAL OP

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.