× Search

50 jaar Berkenbeek

Paul Tondeleir 0 146

50 jaar Berkenbeek… een mijlpaal, een speciaal moment, waarop we terugblikken en feest vieren! Denk eens aan  een gouden jubileum van een koppel dat 50 jaar getrouwd is.  Iedereen komt samen om het leven te vieren van het gouden paar.  Er klinkt een speech met herinneringen en grappige anekdotes, we bewonderen nostalgische foto’s en mensen vertellen over die ‘goeie ouwe tijd’.  Het koppel zelf zit genietend rond te kijken en te glimlachen naar elkaar.

Ook wij kijken terug en zien dat Berkenbeek lééft, in beweging is en nog steeds ‘meegaat met zijn tijd’! Stilstaan is immers achteruit gaan. Van bij de start op 1 september 1970 tot op vandaag zijn we ontzettend gegroeid. Niet alleen in aantal leerlingen, personeelsleden en steeds meer gebouwen maar ook in aanbod. Tevens hebben we al menige uitdaging aangegaan : M-decreet, corona om maar een paar recente te noemen … Dit met ons hoofddoel steeds in ons achterhoofd: Goed onderwijs op maat van al onze leerlingen! En dit gaan we zeker blijven doen door steeds te anticiperen op wat er op ons afkomt.

Busvervoer

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 170

Ook wij vernamen vandaag - in de media - dat het busvervoer terecht wordt aangepast owv te lange toeren ...

Lagere school- en secundaire leerlingen mogen weer samen op de bus!

Dat dit een makkelijke uitspraak is, die in de praktijk heel wat werk met zich meebrengt, hoeven we jullie niet te vertellen.

We hopen dit zo spoedig mogelijk in orde te kunnen brengen en zetten hiervoor een hele 'cel' aan het werk.... met als doel : betere vervoersomstandigheden voor onze leerlingen!

Hopelijk geven jullie ons de nodige tijd en krijgen we begrip voor de moeilijke situatie waarin we steeds geplaatst worden.

We hopen dat deze nieuwe regeling  snel in voege kan gaan, maar dit zal echter NIET  as maandag zijn. We hopen dat jullie ons de nodige tijd geven alle aanpassingen goed door te voeren. Volgende week blijven de toeren zoals nu. We bellen jullie allen zo snel mogelijk op  met de nieuwe opstap- en afstaptijden. We doen ons best om op maandag 14 september ( conferentie , dus vrijaf , voor de lagere school)  te starten.

Gelieve ons niet te bellen voor informatie ...we gaan jullie vraag helaas niet kunnen beantwoorden voor alles 'af' is.

Hopelijk kunnen we rekenen op jullie begrip, vertrouwen  en geduld,...

Corona Update

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 380

Beste ouders,

Waarschijnlijk hebben jullie afgelopen vrijdag ook vol verwachting geluisterd naar het bericht van de veiligheidsraad mbt de heropstart van het onderwijs.

In de pers werd reeds gecommuniceerd dat we gefaseerd zullen opengaan vanaf 15 mei. Ook in Berkenbeek zal dit zo zijn. Wat betreft het buitengewoon onderwijs zijn deze richtlijnen voor opstart  (welke groepen eerst ) anders dan die van het gewone onderwijs.

We willen zo maximaal mogelijk de veiligheid van onze leerlingen en ons personeel centraal zetten. Momenteel zijn wij volop bezig met het bekijken van de richtlijnen, deze te vertalen naar onze specifieke werking en doelgroepen en dit zowel voor de leerlingen die naar de opvang moeten als voor de groepen die heropstarten.

We begrijpen dat jullie als ouder nog met heel wat gerichte vragen zitten ... toch willen we jullie vragen om ons de tijd te geven ons goed voor te bereiden. Van zodra we meer duidelijkheid hebben (welke kinderen mogen komen, wanneer, welke maatregelen nemen we ,...), zullen we dit uiteraard communiceren.

Tot slot : een dikke pluim voor jullie : voor het doorzettingsvermogen, voor jullie geduld, voor de samenwerking ... samen zijn we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen verder leren en ontwikkelen!

Team Berkenbeek

Berkenbeek Sneukeltocht

Editie 2020

Paul Tondeleir 0 1008

De Sneukeltocht 2020 gaat spijtig genoeg niet door. Hopelijk kunnen we deze editie volgend jaar rijden... 
Het weer is fantastisch en we mogen nog fietsen. Wat is er dan leuker om tijdens je vrije tijd een sneukeltocht van één van vorige edities te fietsen.
Al het lekkers kunnen we dit jaar niet bieden, maar we willen jullie wel laten genieten de prachtige fietsroutes van de voorbije jaren
Wil je de school bedanken voor dit initiatief, dan kan je altijd een bedragje storten op onze vrije giftenrekening van onze school, met vermelding: 'Bedankt Sneukeltocht, tot volgend jaar.' VZW Berkenbeek BE76 7360 0567 7695

RSS
1234

ACTIVITEITENKALENDER

BELANGRIJK: i.v.m. COVID-19 werden al onze activiteiten herbekeken. Ze zullen er dus anders uitzien dan andere jaren maar we zorgen er in elk geval voor dat ze volledig COVID-19 veilig zijn! We brengen jullie tijdig op de hoogte van eventuele veranderingen in de kalender.

DEEL JE VERHAAL OP

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.