× Search

50 jaar Berkenbeek

Paul Tondeleir 0 26

50 jaar Berkenbeek… een mijlpaal, een speciaal moment, waarop we terugblikken en feest vieren! Denk eens aan  een gouden jubileum van een koppel dat 50 jaar getrouwd is.  Iedereen komt samen om het leven te vieren van het gouden paar.  Er klinkt een speech met herinneringen en grappige anekdotes, we bewonderen nostalgische foto’s en mensen vertellen over die ‘goeie ouwe tijd’.  Het koppel zelf zit genietend rond te kijken en te glimlachen naar elkaar.

Ook wij kijken terug en zien dat Berkenbeek lééft, in beweging is en nog steeds ‘meegaat met zijn tijd’! Stilstaan is immers achteruit gaan. Van bij de start op 1 september 1970 tot op vandaag zijn we ontzettend gegroeid. Niet alleen in aantal leerlingen, personeelsleden en steeds meer gebouwen maar ook in aanbod. Tevens hebben we al menige uitdaging aangegaan : M-decreet, corona om maar een paar recente te noemen … Dit met ons hoofddoel steeds in ons achterhoofd: Goed onderwijs op maat van al onze leerlingen! En dit gaan we zeker blijven doen door steeds te anticiperen op wat er op ons afkomt.

Busvervoer

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 106

Ook wij vernamen vandaag - in de media - dat het busvervoer terecht wordt aangepast owv te lange toeren ...

Lagere school- en secundaire leerlingen mogen weer samen op de bus!

Dat dit een makkelijke uitspraak is, die in de praktijk heel wat werk met zich meebrengt, hoeven we jullie niet te vertellen.

We hopen dit zo spoedig mogelijk in orde te kunnen brengen en zetten hiervoor een hele 'cel' aan het werk.... met als doel : betere vervoersomstandigheden voor onze leerlingen!

Hopelijk geven jullie ons de nodige tijd en krijgen we begrip voor de moeilijke situatie waarin we steeds geplaatst worden.

We hopen dat deze nieuwe regeling  snel in voege kan gaan, maar dit zal echter NIET  as maandag zijn. We hopen dat jullie ons de nodige tijd geven alle aanpassingen goed door te voeren. Volgende week blijven de toeren zoals nu. We bellen jullie allen zo snel mogelijk op  met de nieuwe opstap- en afstaptijden. We doen ons best om op maandag 14 september ( conferentie , dus vrijaf , voor de lagere school)  te starten.

Gelieve ons niet te bellen voor informatie ...we gaan jullie vraag helaas niet kunnen beantwoorden voor alles 'af' is.

Hopelijk kunnen we rekenen op jullie begrip, vertrouwen  en geduld,...

Mededeling ( enkel voor secundaire school )

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 179

Beste leerlingen, beste ouders en opvoeders.

Met dit bericht willen we jullie op de hoogte brengen van hoe de opstart bij ons op school zal verlopen.

Hopelijk hebben jullie allemaal kunnen genieten van de vakantie en het mooie weer.   Ook de batterijen van onze leerkrachten zijn weer opgeladen, we kijken er naar uit om onze leerlingen terug te zien!

Omwille van Corona zal de opstart niet zijn zoals we gewoon zijn…

De overheid werkt met 4 kleurcodes die een verschil in besmettingsgraad zullen uitdrukken en die samengaan met verschillende maatregelen.

Van groen (geen gevaar) loopt die code over geel (beperkt) over oranje (verhoogd) tot rood (erg hoog). Alle scholen starten volgende week met code geel. De overheid zal bepalen of dat zo blijft. Het kan zijn dat een regio moet overschakelen naar een hogere code, terwijl dat ergens anders niet zo is. De plaats van de school zal de code bepalen (en dus niet de woonplaats van de leerling). Bij verandering zullen we u natuurlijk op de hoogte brengen.

Om vlot te kunnen starten willen we vragen om onderstaande maatregelen thuis al eens goed te bekijken.  Uiteraard gaan we die maatregelen op 1 september nog eens goed overlopen!

Vervoer naar school:

1) met de bus

  • alle leerlingen mogen op de bus (bij code geel)
  • de leerlingen van de lagere school  en secundaire school zitten op aparte bussen - dwz : andere toeren, andere begeleiding, andere tijden,...
  • mondmasker is verplicht ( voor lagere school : enkel bij op- en afstappen ter bescherming van de chauffeur)
  • van zodra we zelf meer zicht hebben op de tijden , zal de busjuf (donderdag of vrijdag) telefonisch contact met u opnemen om dit te melden. Bij problemen, kan u maandag (tussen 9 en 12u) naar de school bellen. (03/669.68.19 - Karen Beyers )
  • De Lijn maakt de toeren op ... de school heeft hierin weinig inspraak. We vragen hiervoor begrip.

2) Met de fiets:

Je rijdt langs de school naar de poort aan OV2. Daar stap je af en gaat naar de fietstenstalling aan de sportloods om je fiets veilig weg te zetten.  Nadien ga je naar de luifel van jouw opleidingsvorm.

Corona Update

Mededeling van de directie

Paul Tondeleir 0 333

Beste ouders,

Waarschijnlijk hebben jullie afgelopen vrijdag ook vol verwachting geluisterd naar het bericht van de veiligheidsraad mbt de heropstart van het onderwijs.

In de pers werd reeds gecommuniceerd dat we gefaseerd zullen opengaan vanaf 15 mei. Ook in Berkenbeek zal dit zo zijn. Wat betreft het buitengewoon onderwijs zijn deze richtlijnen voor opstart  (welke groepen eerst ) anders dan die van het gewone onderwijs.

We willen zo maximaal mogelijk de veiligheid van onze leerlingen en ons personeel centraal zetten. Momenteel zijn wij volop bezig met het bekijken van de richtlijnen, deze te vertalen naar onze specifieke werking en doelgroepen en dit zowel voor de leerlingen die naar de opvang moeten als voor de groepen die heropstarten.

We begrijpen dat jullie als ouder nog met heel wat gerichte vragen zitten ... toch willen we jullie vragen om ons de tijd te geven ons goed voor te bereiden. Van zodra we meer duidelijkheid hebben (welke kinderen mogen komen, wanneer, welke maatregelen nemen we ,...), zullen we dit uiteraard communiceren.

Tot slot : een dikke pluim voor jullie : voor het doorzettingsvermogen, voor jullie geduld, voor de samenwerking ... samen zijn we sterk en kunnen we ervoor zorgen dat de kinderen verder leren en ontwikkelen!

Team Berkenbeek

Berkenbeek Sneukeltocht

Editie 2020

Paul Tondeleir 0 954

De Sneukeltocht 2020 gaat spijtig genoeg niet door. Hopelijk kunnen we deze editie volgend jaar rijden... 
Het weer is fantastisch en we mogen nog fietsen. Wat is er dan leuker om tijdens je vrije tijd een sneukeltocht van één van vorige edities te fietsen.
Al het lekkers kunnen we dit jaar niet bieden, maar we willen jullie wel laten genieten de prachtige fietsroutes van de voorbije jaren
Wil je de school bedanken voor dit initiatief, dan kan je altijd een bedragje storten op onze vrije giftenrekening van onze school, met vermelding: 'Bedankt Sneukeltocht, tot volgend jaar.' VZW Berkenbeek BE76 7360 0567 7695

RSS
123456

ACTIVITEITENKALENDER

DEEL JE VERHAAL OP

'DE SCHELP' ONS ZORGNETWERK NOORDERKEMPEN

De Schelp Zorgnetwerk Noorderkempen vormt samen met het Revalidatiecentrum, de scholen voor buitengewoon onderwijs Berkenbeek de zorginstellingen van het Spectrum, een netwerk van instellingen, dat opkomt voor personen met een beperking in de Noorderkempen. Doel is: nieuwe initiatieven te ontwikkelen en te beheren, de onderlinge samenhang en de interne communicatie te bevorderen, de gemeenschappelijke initiatieven van de drie organisaties te ondersteunen en te stimuleren, de relaties met de lokale besturen te onderhouden.